Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Black Coffee: εκλεκτός καφές στην καρδιά της πόλης



Από τα χαράματα κάθε καινούριας μέρας ένα θεσπέσιο άρωμα καφέ εσπρέσο αναδίδεται και πλημμυρίζει την πλατεία Λάμπρου Κατσώνη, στο Ζάππειο της Λιβαδειάς. Ακολουθώντας τα ίχνη δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψει κανείς την πηγή του στο BlackCoffee, το όμορφο καφέ, που εδώ και ενάμιση χρόνο προσφέρει στους φίλους του έναν από τους καλύτερους καφέδες της πόλης, από τις 5 το πρωί ως τις 10.00 το βράδυ.

Ο καφές στην Ελλάδα είναι σημαντική υπόθεση. Είναι μια ιεροτελεστία. Μια διαδικασία με αρχή, μέση και τέλος κι οπωσδήποτε πολυεπίπεδη. Περιλαμβάνει την προφανή απόλαυση ενός πραγματικού καφέ φτιαγμένου με μεράκι, την πολυτέλεια του χρόνου, καλή συζήτηση όπως την εννοεί ο καθένας, επικοινωνία, μικρές εσωτερικές καταδύσεις, παρατήρηση γύρω κάπου κάπου για σχόλια πάνω στις συγκυριακές αφορμές που προσφέρονται ή επινοούνται. Και το Black Coffee σημείο το σημείο συγκεντρώνει τις προδιαγραφές και καλύπτει τις προϋποθέσεις για ένα ενδιαφέρον διάλειμμα από την καθημερινή τύρβη.







Η εξυπηρέτηση, η άνεση και η γοητευτική ζεστασιά που εκπέμπει ο καλόγουστος χώρος αποτελούν τα ατού του Black Coffee, σε συνδυασμό με την προνομιακή θέση του. Μια θέση που δεν έχασε την αίγλη της όσο κι αν άλλαξε η πόλη στο πέρασμα των χρόνων, με θέα στην κίνηση και τον ρυθμό της πόλης.

Τοποθετημένο στρατηγικά στη διασταύρωση των οδών Ανδρεαδάκη και Περγαντά, των παλαιά γνωστών ως Πεσόντων Μαχητών και Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνει το ισόγειο ενός ιδιόρρυθμου όσο και ενδιαφέροντος μοντέρνου κτηρίου και χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες τζαμαρίες που επιτρέπουν την ανεμπόδιστη θέα στην οικονομική και κοινωνική καρδιά της Λιβαδειάς –λίγο πάνω από το Δημαρχείο και λίγο κάτω από τα συγκεντρωμένα υποκαταστήματα μεγάλων τραπεζών και εταιρειών.  
Ο χώρος είναι ιδανικός για τον έλεγχο της κίνησης χωρίς να παραβιάζεται η ζητούμενη πολλές φορές ιδιωτικότητα. Από αυτή την πλευρά το Black Coffee αποτελεί έναhot spot, ένα τέλειο σημείο συναντήσεων και συζητήσεων για εκείνους που ενδιαφέρονται για τον καλό καφέ, το στυλ αλλά και την συνεχή επαφή με το κοινωνικό γίγνεσθαι που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους.  
Όταν ο καιρός είναι καλός τα τραπεζάκια έξω, κάτω από τα θρυλικά πλατάνια της Λιβαδειάς προσφέρουν μια όμορφη κεντρική-αστική διέξοδο για μεσημεριανή ή βραδινή ψυχαγωγία. Αλλωστε, εκεί, στα πλατάνια, έχουν γραφεί πολλές σελίδες της ιστορίας της Λιβαδειάς (όπως βλέπετε και στην ασπρόμαυρη φωτό) αφού από πολύ παλιά αποτελούσαν τοπόσημο της πόλης και τη σημαντικότερη βόρεια πύλη εισόδου και εξόδου της προς την ενδοχώρα – Αταλάντη, Λαμία, Θεσσαλονίκη.



To Black Coffee βρίσκεται στη Λιβαδειά,  Ανδρεaδάκη και Περγαντά,  και φέρνει τον καφέ της επιλογής σας στον χώρο σας από τις 7 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2261102112 και whats up 6985726301.


 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο καλυτερος καφες της πολης της Λιβαδειας!!!! Τυχερη η πολη να εχει καπου οπου μπορει κανεις να βρισκει τον καφε φτιαγμενο οπως πρεπει να φτιαχνεται ενας καφες και σε εναν χωρο τοσο καλογουστο.

Coffeenista