Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Στις κάλπες αύριο και μεθαύριο όλοι οι δικηγόροι της χώρας για το δημοψήφισμα

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί και τις δύο ημέρες, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα



Στις κάλπες για το δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προσέρχονται αύριο και μεθαύριο οι δικηγόροι των 63 Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Την διενέργεια του δημοψηφίσματος, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου οι δικηγόροι να εκφράσουν τη θέση τους για το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του νομικού κόσμου της χώρας.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί και τις δύο ημέρες, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ασφαλιστικό βιβλιάριο κ.ά.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Δικηγόροι που είναι μέλη του Δ.Σ.Α., εγγεγραμμένοι μέχρι και την 28.11.2014, ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση, είναι σε αναστολή ή άδεια κάθε είδους.

Στον ΔΣΑ, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 20 εκλογικά τμήματα. Τα ψηφοδέλτια θα είναι τρία. Ένα με το «ΝΑΙ» στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ένα με το «ΟΧΙ» στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή των μορφών κινητοποίησης (αποχή διαρκείας και αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας ή καμία αντίδραση), όπως θα υπάρχει και λευκό ψηφοδέλτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: