Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Οι Μεσσήνιοι τολμούν, γι' αυτό και γίνονται μεγάλοι και τρανοί στα πέρατα της γης. Ενας συμπατριώτης μας, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, αψήφησε την κοροϊδία που μπορεί να υποστεί αν μαθευτεί η πρωτοβουλία του και κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής αίτηση υποψηφιότητας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην αίτησή του επικαλείται την πρόθεσή του να βοηθήσει τη χώρα στις δύσκολες ώρες που περνάει. Αναφέρει επίσης τα προσόντα του και την πείρα του στα κοινά, έχοντας, όπως λέει, εκτός από τις σπουδές στη Μπολόνια, υπηρετήσει στην Αστυνομία Πόλεων, στο Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και, το κυριότερο, όντας ιδρυτικό μέλος της Πολιτικής Ανοιξης. Αρα γνωρίζεται και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που ήταν ο πρώτος και τελευταίος πρόεδρος του κόμματος αυτού.
Η "Ε" επικοινώνησε χθες νωρίς το πρωί με τον ίδιο τον 67χρονο Δημήτρη Παπαδόπουλο από τα Κρεμμύδια της Πυλίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι κατέθεσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως η μέλλουσα σύζυγός του είναι η "πρωταγωνίστρια" όλου αυτού του σκηνικού: «Για ό,τι γίνεται είναι πρωταγωνίστρια η σύζυγος, διότι εκείνη έχει όλες τις γνωριμίες. Εγώ το σκέφτηκα ως εξής: Επειδή ο κάθε πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να συμμετέχει στα κοινά, ακόμα και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγώ θα καταθέσω τα χαρτιά μου, χωρίς να πιστεύω ότι σίγουρα θα επιτύχω. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει να φανεί και στους κυβερνώντες ότι και ο λαός αρχίζει να σκέφτεται και να ξυπνάει. Να μην είναι μονοπωλιακός. Δηλαδή, "σε εκλέγω βουλευτή, γίνεσαι υπουργός, γίνεσαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας"». Και συμπλήρωσε:
«Αυτό θέλησα να κάνω. Θέλω να δείξω ότι ο κόσμος ασχολείται και είναι ενεργός. Αν αφήσουμε έτσι τα πράγματα, έτσι θα μείνουν. Βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα να κυβερνούν τη χώρα, και με την επήρεια της κυβερνήσεως και των χειρισμών της έχουμε καταλήξει να φτάσουμε στην απόλυτη φτώχεια. Αρα πρέπει εμείς να ψηφιστούμε και να κάνουμε ό,τι ο νόμος μας επιτρέπει. Ετσι το είδα».
Ο Δημ. Παπαδόπουλος έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας και έχει μεσιτικό γραφείο στην Καλαμάτα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας -το πιθανότερο- έχει σκοπό να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του Ηρώ Γκίζα-Φλέσσα. Η σύντροφός του είναι ψυχολόγος και πολιτεύεται στη Μεσσηνία. Οπως αναφέρει η γνωστοποίηση του γεγονότος, μετά τον πολιτικό γάμο στην Καλαμάτα θα ακολουθήσει θρησκευτική τελετή με εκλεκτούς καλεσμένους στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, στο Λονδίνο, όπου εκείνη ζούσε για πολλά χρόνια.
Γιούλα Σαρδέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: