Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Λιβαδειά: Δικηγόρος νομιμοποιούσε μετανάστες με πλαστά χαρτιά


Τουλάχιστον έξι αλλοδαποί επωφελήθηκαν από τη δραστηριότητα μιας 38χρονης δικηγόρου που κατάρτιζε πλαστά δικαιολογητικά και τα κατέθετε σε δημόσια υπηρεσία της Λιβαδειάς, εξασφαλίζοντάς τους προσωρινή νόμιμη διαμονή μέσω των Ειδικών Βεβαιώσεων και, φυσικά, πρόσβαση στην αγορά εργασίας!
Η δικηγόρος συνελήφθη από άνδρες της τοπικής Ασφαλείας, που ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της υπηρεσίας ότι τα έγγραφα που προσκόμισε για τρεις μετανάστες από το Μπανγκλαντές ήταν πλαστογραφημένα. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε ένας 29χρονος από τους τρεις μετανάστες, που την περίμενε σε περιοχή της Λιβαδειάς και συνελήφθη. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι στις 13, 20 και 26 Νοεμβρίου, η 38χρονη είχε εξασφαλίσει Ειδικές Βεβαιώσεις Διαμονής στη χώρα για άλλους έξι αλλοδαπούς από την Ινδία, το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν! Από αυτούς, έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητας μόνο ενός, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.


Όλα τα πλαστά δικαιολογητικά κατασχέθηκαν μαζί με τρία κινητά, έναν υπολογιστή και 1.300 ευρώ από τις παράνομες δραστηριότητες που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν συμμετείχαν και άλλοι στην εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς που τους άσκησε δίωξη για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ενώ ο 29χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πρόκειται για δικηγόρο Αθηνών και όχι Λιβαδειάς.